Történet

Zenekarunk 1995-ben alakult, az akkor még alsó tagozatos diákokból, szülők támogatásával. Mint gyerekzenekar Fesztivál'95 névvel számos rendezvény, falunap, sördélután fellépői voltunk, és színesítettük azokat. Mi is a tarjáni sramli iskola hagyományai alapján nőttünk fel, szem előtt tartva a helyi német nemzetiségi zenei kultúra ápolását, népszerűsítését.

2006-ban mérföldkőhöz érkeztünk, és zenekarunk új néven folytatta dolgos munkáját. Ettől az időponttól felvettük a Tarianer Spitzbuam (Tarjáni Csibészek) nevet.

Repertoárunk folyamatosan bővül, a hagyományos sváb polkákon és keringőkön kívül tangókkal, magyar és külföldi örökzöld slágerekkel, csárdásokkal, osztrák és bajor  népzenével, valamint mulatós és modern dalokkal  szórakoztatjuk a nagyérdemű közönséget.

A tökéletes hangzáshoz saját erősítő berendezéssel, illetve fénytechnikával rendelkezünk. Így akár szabadtéri fellépés sem jelent akadályt számunkra.

Szívesen vállalunk fellépést esküvőkre, bálokra, fesztiválokra, családi rendezvényekre, céges rendezvényekre, valamint rövid színpadi  szereplésekre is.

 

 

Tagok

 

 

Bogár Csaba- Basszusgitár,Tuba

IMG_9567_1
Tihanyi Ádám - Trombita, Ének IMG_9560_1
Torma Róber - Harmónika, Billentyű IMG_9570_1
Thoma Péter - Dob, Ének IMG_9561_1
Sárai Tibor - Klarinét, Ének IMG_9549_1
Hamza Attila - Ritmusgitár, Ének IMG_9556_1